sâmbătă, 14 februarie 2015

Comunicat al Biroului de presa al Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputatilor

Comunicat de presa

Domnul deputat Mircea Lubanovici, presedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor, impreuna cu domnul deputat Mircea Dolha, vicepresedinte, si domnul deputat Aurelian Mihai au sustinut miercuri, 04 februarie a.c., o conferinta de presa in care au atras atentia asupra noilor atacuri la adresa diasporei.

Parlamentarii PNL au condamnat ostilitatea PSD-ului fata de romanii din afara granitelor tarii, precum si comportamentul discriminatoriu si atitudinea rauvoitoare a premierului si a Guvernului pe care il conduce fata de diaspora.

”Imi exprim indignarea fata de declaratiile domnului Victor Ponta si constat ca domnul Prim-ministru nu pierde nicio ocazie pentru a sanctiona diaspora. Nu au trecut nici trei luni de la votul de blam la adresa Puterii si in special la adresa domnului Victor Ponta si iata ca domnul Prim-ministru al Romaniei gaseste din nou o masura de sanctionare a diasporei. Prin declaratii ca: impozitarea cu 10 euro pe luna a cetatenilor romani care au indraznit sa voteze impotriva domniei sale sau faptul ca romanii care lucreaza peste granita trimit acasa bani, dar nu ii trimit la scoli, la spitale, la drumuri, la pensie sau la somaj, arata ca domnia sa nu cunoaste realitatea, nu cunoaste care sunt sumele trimise de romanii care traiesc si lucreaza in diaspora. Vreau sa-i reamintesc premierului ca romanii din diaspora au trimis anul trecut mai multi bani decat a reusit Guvernul Ponta sa atraga prin investitiile straine. Prin declaratii ca cele de mai sus, domnul Ponta, ridica discriminarea diasporei la rangul de politica de stat. Guvernul Ponta trebuie sa creeze conditii avantajoase de investitii ca romanii din diaspora sa vina sa investeasca in Romania.” a declarat deputatul Mircea Lubanovici, presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor.

”Suntem cu totii revoltati de maniera in care incearca sa fie efectiv jecmaniti romanii din diaspora si razbunarea de care au parte dinspre Guvernul Ponta, guvern care speram noi ca in aceasta sesiune, atunci cand vom depune o motiune de cenzura o sa si cada. Va anunt ca in urmatoarea perioada vom avea deplasari in Spania si Franta si speram sa ajungem si la comunitatile de romani din Irlanda, Italia si Germania. Am fost contactati, pe adresa Comsiei au venit mai multe solicitari si vom raspunde nevoilor acestor concetateni care trebuie sa stie ca sunt bine reprezentati de catre parlamentarii pe care i-au ales, iar Comisia aceasta isi va face datoria fata de romani.” a adaugat Mircea Dolha, vicepresedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor.

In finalul conferintei de presa, deputatul Aurelian Mihai a precizat ”Reamintesc Guvernului ca romanii prin natura faptului ca trimit atatia bani acasa, deja au contribuit indirect la bugetul de stat, prin TVA pe care consideram ca il sustinem anual cu peste 1 miliard de euro.  Rabdarea romanilor din diaspora si a noastra, celor din Parlament are o limita. Domnul Ponta trebuie sa plece de la guvernare pentru ca nu reprezinta nici credibilitate pentru partenerii externi, nici siguranta pentru investitori si ca atare exista un mare blocaj pe piata muncii si a investitiilor.”


Biroul de presa al Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputatilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu